Skip to content
Ada de Vette


Over mij

Ik ben Ada de Vette. Getrouwd en moeder van twee studerende dochters …en verwerkingscoach. Want veel mensen hebben wel issues uit het verleden die verwerkt mogen worden om weer verder te gaan. Ik ondersteun jou daar graag bij.
Één van die issues was bij mij de dood van mijn vader, die overleed toen ik tien jaar oud was. Dit grote verdriet heb ik tot een aantal jaar geleden nooit echt erkend en ook niet verwerkt. Ik stopte het weg, maar zoals dat gaat met emoties die je onderdrukt; ze komen met grote kracht omhoog, als een bal die je onder water probeert te houden. Met het aankijken van het verdriet en de betekenis die het voor mijn leven heeft gehad, begon ook het helen. Ik ben nu bijna net zo oud als mijn vader geworden is en voel me krachtiger dan ooit. Ik ben daar erg dankbaar voor.
Het is mijn missie om mijn klanten weer de kracht te laten ervaren die ze mogelijk zijn verloren, doordat het leven ze voor uitdagingen stelde waar ze niet op voorbereid waren. Ik doe dat met compassie voor jou en jouw verhaal. Ik bied een veilige ruimte waarin ik naar je luister, maar ook prikkelende vragen stel die jou nieuw perspectief kunnen geven op de situatie waarin je je bevindt.
Veelzijdigheid kenmerkt mijn loopbaan. Ik was bibliothecaris-documentalist, schrijver van lesmateriaal voor gevangenisbewaarders in opleiding, projectsecretaris bij de invoering van de Euro, onderzoeker bij de Rijksoverheid, tuinontwerper. Hoe uiteenlopend dit werk ook is, aandacht voor de mens en wat hem beweegt was hierin altijd mijn drijvende factor. Ook bij het ontwerpen van tuinen, wat ik nu nog steeds zo nu en dan doe, staat voor mij de tuinier en zijn behoeften centraal. Ik ‘coach’ hierin mijn klanten naar hun droomtuin. Zie hiervoor mijn website Buitenkamers.
Ik heb de door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) erkende opleiding tot professioneel coach gevolgd bij het Rotterdamse instituut ‘Inzicht’.
Nog wat meer weetjes over mij:

  • Ik woon in Schiedam, maar ben geboren en getogen in Rotterdam. Ik houd van deze stad en Den Haag is wat steden betreft mijn tweede liefde. Ik ben er opgeleid en heb er altijd gewerkt. Dat schept een band natuurlijk.
  • Ik zing als lage alt in het Rotterdamse popkoor Prestige. En bij mij geldt: hoe lager hoe liever.
    Ik houd erg van muziek luisteren en maken (in het verleden speelde ik bugel in een fanfare-orkest, nu pak ik hem zo nu en dan nog wel eens op om er een beetje op te spelen).
  • Verder ‘speel’ ik graag buiten en ben ik opgeleid tot Forest bathing gids. Bosbaden (ofwel Shinrin Yoku) wordt ook wel buitenspelen voor volwassenen genoemd. En behalve dit speelse element dat het heeft, zorgt het er ook voor dat ik via de natuur verbinding met mezelf maak. En dat gun ik mijn coachklanten ook.

Agaat coaching

Toen ik een naam zocht voor mijn coachpraktijk kwam ik al snel op Agaat coaching; naar mijn doopnaam Agatha, en naar de edelsteen de Agaat.
Alhoewel ik geen kenner van edelstenen ben, vond ik het wel treffend hoe eigenschappen van deze steen passen bij mij, en bij wat ik belangrijk vind in coaching. Ik citeer nu vrijelijk van het internet: “Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Het stimuleert de concentratie en analytisch denken en helpt om afstand te nemen en objectiever naar dingen, en jezelf, te kijken. Dit geeft overzicht en inzicht en helpt planmatig werken en het vinden van praktische oplossingen. Het helpt om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken.”
En precies dat is wat ik met Agaat coaching wil bereiken. Je bent van harte welkom!

Agaat Coaching - Verwerking en Ontplooiing

Chat openen
Hallo,
Misschien stel je je vraag liever via WhatsApp? Voel je vrij dat hier te doen.
Groeten,
Ada