Skip to content
Ada de Vette

Nog wat weetjes over mij

  • Ik woon in Schiedam, maar ben geboren en getogen in Rotterdam. Ik houd van deze stad en Den Haag is wat steden betreft mijn tweede liefde. Ik ben er opgeleid en heb er altijd gewerkt. Dat schept een band natuurlijk.
  • Ik zing als lage alt in het Rotterdamse popkoor Prestige. En bij mij geldt: hoe lager hoe liever.
  • Ik houd erg van muziek luisteren en maken (in het verleden speelde ik bugel in een fanfare-orkest, nu pak ik hem zo nu en dan nog wel eens op om er een beetje op te spelen).
  • Verder ‘speel’ ik graag buiten en ben ik Forest bathing gids. Bosbaden (ofwel Shinrin Yoku) wordt ook wel buitenspelen voor volwassenen genoemd. En behalve dit speelse element dat het heeft, zorgt het er ook voor dat ik via de natuur verbinding met mezelf maak. En dat gun ik mijn coachklanten ook.

Over mij

Hallo. Ik ben Ada de Vette. Oprichter van Agaat coaching en forest bathing. Dit bedrijf is er niet voor niets gekomen, want ik weet hoe het is om op jonge leeftijd verlies te lijden en later met de gevolgen daarvan geconfronteerd te worden. En ik ben er sterker uitgekomen. Dat wens ik jou ook toe.

Hier in het kort mijn verhaal. Misschien herken je er iets van jezelf in.

Toen ik tien jaar oud was verloor ik mijn vader. Hij overleed op zijn werk aan een acute hartaanval. Deze gebeurtenis heeft veel impact gehad op mijn leven. Hoe? Dat heb ik lange tijd niet geweten. Er was altijd een gevoel van gemis en eenzaamheid op de achtergrond aanwezig, maar als jong kind leerde ik dat ik door moest gaan, sterk zijn, mijn eigen weg zoeken. Het verdriet van mij, mijn moeder, broers en zussen was te groot om elkaar tot steun te kunnen zijn. Ik werd een eiland in een onveilige wereld, die elk moment kon instorten. Dat was mij immers eerder overkomen, dus waarom zou ik er op vertrouwen dat het niet nog een keer zou gebeuren. Zo voelde het voor mij in ieder geval. En ondertussen ging ik dapper door. Maakte de basisschool af, doorliep de middelbare school, ging studeren, kreeg een baan, een man, twee dochters. Een vervuld bestaan zo op het oog, met hoogte- en dieptepunten, waar toch altijd een grauwe zweem overheen hing. Het verdriet was er altijd, maar ik voelde die nooit echt.

Dat is het dus: verlaat verdriet!

Pas veel later (ik was net de vijftig gepasseerd) ben ik mijn verdriet gaan voelen. ‘Verlaat verdriet’ wordt het ook wel genoemd, en het komt vaker voor bij mensen die op jonge leeftijd een ouder verliezen.

Ik was vastgelopen in mijn opgekropte verdriet, zat thuis met een burn-out en ik was op zoek naar oorzaken. Al googelend kwam ik uit bij een website over ‘verlaat verdriet’. Er ging een wereld voor me open. Ik herkende zoveel van de verschijnselen van mensen die op jonge leeftijd een ouder hadden verloren. Het gevoel van eenzaamheid, je onbegrepen voelen, onzekerheid en vooral het altijd alert zijn en ervan uitgaan dat dingen niet vanzelf goed komen.

Hier begon ook mijn zoektocht naar mijn vader en de band die ik nooit met hem heb opgebouwd. Door therapie en begeleiding van de oprichter van de verlaat verdriet website heb ik weer ruimte gemaakt voor mijn vader. Hij mocht er weer zijn in mijn leven en ik ontdekte dat ik veel met hem gemeen had. Zijn liefde voor de natuur en muziek, zijn vriendelijke aard en loyaliteit, zijn gemoedelijkheid. Hoe meer ik me met hem verbond, hoe meer ik emotie kon toelaten in mijn leven.
Boosheid en verdriet, het mag er weer zijn. Net als genieten van de mooie dingen in het leven. Het was het startpunt van mijn heling en mijn weg van verlaat verdriet naar uitgestelde vreugde.

“Van verlaat verdriet naar uitgestelde vreugde”

Misschien heb je door op mijn website te belanden ook wel iets van herkenning gevonden, en ben je aan het ontdekken dat de gevoelens die je hebt ergens vandaan komen. Je verleden speelt een hele belangrijke rol in hou je nu je leven leeft. Het heeft je gevormd tot wie je nu bent. En misschien is het nu  tijd om met jouw verhaal aan de slag te gaan, zodat je weer jouw eigen pad kunt gaan kiezen.

Een eigen pad, vanuit een positieve kijk op het leven

Dat is wat ik gedaan heb. Ik kies nu mijn eigen pad vanuit een positieve kijk op het leven en heb mijn lef weer teruggevonden. De natuur speelt hierbij voor mij een belangrijke rol.  Naast mijn (wandel)coachpraktijk begeleid ik ook forest bathingsessies, waarbij ik de deelnemers laat ervaren hoe zij kunnen ontspannen door hun zintuigen te ontdekken in de natuur.  Bosbaden (ofwel Shinrin Yoku) wordt ook wel buitenspelen voor volwassenen genoemd. En behalve dit speelse element dat het heeft, zorgt het er ook voor dat ik via de natuur verbinding met mezelf maak. En dat gun ik mijn klanten ook.

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op en plan een kosteloos kennismakingsgesprek in via de knop hieronder.

Agaat Coaching - Oud verdriet jong ouderverlies

Agaat coaching

Toen ik een naam zocht voor mijn coachpraktijk kwam ik al snel op Agaat coaching; naar mijn doopnaam Agatha, en naar de edelsteen de Agaat.
Alhoewel ik geen kenner van edelstenen ben, vond ik het wel treffend hoe eigenschappen van deze steen passen bij mij, en bij wat ik belangrijk vind in coaching. “Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Het stimuleert de concentratie en analytisch denken en helpt om afstand te nemen en objectiever naar dingen, en jezelf, te kijken. Dit geeft overzicht en inzicht en helpt planmatig werken en het vinden van praktische oplossingen. Het helpt om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken.”
En precies dat is wat ik met Agaat coaching voor jou wil bereiken. Je bent van harte welkom!

Chat openen
1
Hallo,
Misschien stel je je vraag liever via WhatsApp? Voel je vrij dat hier te doen.
Groeten,
Ada