Skip to content

Gratis e-book ‘Verlaat verdriet vergaat niet’

Hoe jong ouderverlies een leven lang invloed kan hebben

Verlaat verdriet kan ontstaan na jong ouderverlies.

Ben jij op jonge leeftijd je vader of moeder, of misschien zelfs beiden, verloren? En vind je het leven bij tijd en wijle best wel lastig. Grote kans dat dit boekje dan voor jou is.

Kinderen die op jonge leeftijd een ouder verliezen hebben nog niet de vaardigheden om ‘goed’ te kunnen rouwen. Ze zijn nog volop bezig met het ontwikkelen van hun identiteit en het concept ‘dood’ staat zo ver af van een kind. Een kind wil spelen, lol maken, rennen, vliegen, vallen en weer opstaan. En dan plots staat het leven stil. Vader of moeder is er niet meer. De veilige basis waar het kind altijd op kon bouwen is verdwenen.

Dit grote verlies heeft een enorme impact op de rest van het leven van het kind. Het loopt een deuk in de ontwikkeling op die niet zomaar uitgedeukt kan worden. De gevolgen zijn een leven lang voelbaar. Hierover gaat dit e-book. Je kan het gratis aanvragen.

jong ouderverlies
Vraag hier het gratis e-book aan
Toestemming toezending e-book

Beschermingsmechanismen en overlevingspatronen

Als gevolg van het vroege overlijden van je vader of moeder, heb je misschien beschermingsmechanismen en overlevingspatronen ontwikkeld. Patronen die indertijd heel nuttig waren. Ze hielden je overeind, en brachten je verder in het leven.

Maar later in het leven kunnen diezelfde patronen er toe leiden dat je vastloopt. Ook dit beschrijft dit boekje. Gelukkig hoef je niet rond te blijven lopen met verlaat verdriet. Er is namelijk veel te winnen als je het proces aangaat om het vroege verlies te verweven in je leven. Ik noem dat van ‘verlaat verdriet naar uitgestelde vreugde’.
Ik wens je veel leesplezier toe.

Over mij

Mijn naam is Ada de Vette. Ik ben wandelcoach en bosbadgids. Toen ik tien jaar oud was, is mijn vader plotseling overleden. Deze gebeurtenis heeft veel impact gehad op mijn leven. Hoe? Dat heb ik lange tijd niet geweten. Er was altijd een gevoel van eenzaamheid, en me anders voelen dan anderen. Maar als jong kind kon ik niet anders dan doorgaan met leven, sterk zijn en mijn eigen weg zoeken.
Pas veel later ben ik mijn verdriet gaan voelen. ‘Verlaat verdriet’ wordt het ook wel genoemd. Ik begon mijn zoektocht naar mijn vader en de band die ik nooit met hem heb opgebouwd. Hij mocht er weer zijn in mijn leven en ik ontdekte dat ik veel met hem gemeen had. Zijn liefde voor de natuur en muziek, zijn vriendelijke aard en loyaliteit, zijn gemoedelijkheid.
Hoe meer ik me met hem verbond, hoe meer ik emotie kon toelaten in mijn leven. Boosheid en verdriet, het mag er weer zijn. Net als genieten van de mooie dingen in het leven.

En dit gun ik jou ook. Want het leven is te mooi om niet voluit geleefd te worden.

Deelnemer coachtraject die last had van verlaat verdriet

Ik heb de coaching als heel positief ervaren, ondanks het feit dat er toch elke keer weer veel boven kwam aan emoties. Dit is alleen maar goed en ik ben blij dat ik me heb kunnen uiten in een warme en vertrouwde setting. Ada heeft me de rust en het vertrouwen gegeven om steeds weer een stap verder te gaan.
Er waren elke keer wel weer aanknopingspunten en inzichten en de sessies duurden na afloop voort en zetten mijn gedachtenproces ‘aan’.

Vraag hier het gratis e-book aan
Toestemming toezending e-book
Chat openen
1
Hallo,
Misschien stel je je vraag liever via WhatsApp? Voel je vrij dat hier te doen.
Groeten,
Ada