Skip to content
Verwerken oud verdriet en persoonlijke groei | Agaat Coaching | Schiedam
deep listening Ada de Vette

Deep listening sessie : hoor je innerlijke stem

Deep listening betekent echt luisteren. En wanneer wordt er nog écht geluisterd? Misschien loop je al langer ergens tegenaan en wil je dat delen. Een verhaal uit het verleden dat al lang niet meer verteld is. Een vraag over wat een volgende stap kan zijn in je loopbaan. Een verlangen dat je diep van binnen voelt, maar nog nooit gedeeld hebt. Een plan dat nog in de dop zit.

Je kan er wel over praten met vrienden, je partner, familieleden, maar wordt er echt geluisterd naar jouw innerlijke stem? Die innerlijke stem die vaak zo overstemd wordt door de buitenwereld. Maar niet alleen door de buitenwereld. Ook je eigen gedachten kunnen in cirkeltjes gaan als je over de kwestie nadenkt.

Ik luister graag naar jouw innerlijke stem, zodat jij hem ook kunt horen. Ik luister op een heel bijzondere manier. Ik doe dat met de methode van ‘deep listening’. Ik ben Ada de Vette. Ik coach in en met de natuur, en diep luisteren is mijn natuur talent. Ik ben een van de weinigen in Nederland die deep listeningsessies aanbied.

deelnemer luister sessie

“Dankjewel voor deze unieke ervaring. Je was met al je aandacht helemaal bij me en ik voelde me helemaal gehoord. Je rustige uitstraling en je geduldige en vriendelijke blik stelden me op mijn gemak om mijn verhaal te delen in jouw veilige bedding. Dankjewel voor het luisteren. Je ‘zijn’ brengt dat ik de diepte in durf te gaan.”

Wat is deep listening?

Deep listening is een methode die in 2003 ontwikkeld door Ros Oliver, een Engelse psychotherapeute en boeddhist. Deze methode heeft dan ook zijn wortels in het boeddhisme, de psychotherapie en  mindfullness.

Het is zo’n krachtige methode, omdat de spreker heel dicht bij zichzelf kan blijven, steeds dieper in zijn eigen verhaal komt tot het stil wordt en vanuit de stilte naar boven komt wat écht verteld wil worden. Soms is het iets dat nog niet eerder op deze manier verteld is, en waardoor de verteller zelf ook verrast wordt.

Ik ben als ‘diepe luisteraar’ getraind om volledig bij jou aanwezig te zijn. Dit gaat veel dieper dan alleen het horen van je woorden. Door het deep listenen ontstaat een diepe verbinding met jouw binnenwereld. Jij kan je verhaal doen en je voelt je gedragen door mijn aanwezigheid. Ik geef jou de veilige bedding voor jouw verhaal.

Wat levert een deep listening sessie jou op?

Bij deep listening gaat het niet om resultaten of opbrengsten. Er hoeft niets te veranderen. Je komt door een ‘diepe luister’ sessie wel tot meer helderheid over wat er in jou leeft, waardoor je heel bewust krachtige stappen kan zetten op dat gebied wat jouw aandacht vraagt. Of dat nu gaat om je loopbaan, je gezondheid, je relaties of wat het ook is dat er speelt. 

In een sessie krijg je alle ruimte om te verkennen wat er in jouw binnenwereld te horen is. Zo blijf je bij jezelf, zonder te hoeven presteren of veranderen. Ik moedig je daarbij aan, om een kalme en niet oordelende manier. Je komt daardoor tot inzicht en helderheid, vanuit de wijsheid die in jou is. 

Hoe werkt deep listening?

Als luisteraar geef ik jou als spreker de ruimte om uit te spreken wat er op dat moment in jouw hoofd en hart leeft. Het is een hoge kwaliteit van luisteren waarin geen oordeel schuilt. Alles mag er zijn in een sessie; ook het minder plezierige. Ik bied jou een veilige ruimte waarbinnen jij vrijuit, zonder oordelen of verwachtingen, kan onderzoeken en verwoorden wat er aanwezig is. En dat kan tot hele verrassende uitkomsten leiden.

Een sessie kan zowel fysiek als online plaatsvinden. Als je in de buurt van Schiedam woont, spreken we af op een mooie plek in de natuur. Als de afstand een bezwaar is, kunnen we ook online samenkomen. De methode werkt fysiek en online even goed.

deelnemer deep listening op afstand

“Mijn ervaring met deep listening op afstand? Eerst begon ik al ‘ratelend’ mijn verhaal te vertellen. Toen werd het stil in mij. Ik keek naar jou. Jij was daar en je luisterde (alleen maar). Toen kwam er vanuit die stilte wat mij echt dwars zat, of wat er echt in mij leeft, wat er werkelijk speelt. Bijzonder hoe dit werkt. Bedankt voor je rust, je uitleg over deep listening, je hele uitstraling, deze bijzondere ervaring.”

Over mij

Ik ben Ada de Vette. Wandeloach in Schiedam – gespecialiseerd in burn-outpreventie en omgaan met jong ouderverlies. Daarnaast ben ik bosbadgids en neem ik mensen mee de natuur in om daar de ontspanning van een bosbad te laten ervaren.

Diep luisteren is mijn natuur talent. Ik luister zonder oordeel, en jouw verhaal is veilig bij mij. Mijn coaching gaat vaak over het vinden van betekenis in de dingen en in het leven. Ik ondersteun jou daar graag bij.

.Ada de Vette bosbaden

Hoe boek ik een deep listening sessie?

Je kunt een afspraak maken door een mail sturen met als onderwerp ‘deep listening’.

Wat is mijn investering?

Een sessie duurt een uur en ik werk in dit aanbod volgens het boedhistische principe van dana, waarbij je zelf aanvoelt wat je kunt en wilt bijdragen voor deze sessie. Ik stuur je een betaalverzoek en je bepaalt zelf het bedrag.

Veel gestelde vragen

Chat openen
1
Hallo,
Misschien stel je je vraag liever via WhatsApp? Voel je vrij dat hier te doen.
Groeten,
Ada