Skip to content
Burn-out preventie coaching
Burn-out preventie door wandelcoaching

Burn-out terugvalpreventie door wandelcoaching

Veel medewerkers die terugkomen na een burn-out blijven de angst houden dat ze weer terug zullen vallen. En dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat  terugval na een burn-out best vaak voorkomt. Geschat wordt dat zo’n 20 á 30 procent van de mensen die ooit een burn-out hadden, later in het leven opnieuw een burn-out doormaakt.
Ondanks goede zorgen door de bedrijfsarts en een lange herstelperiode, die uw bedrijf veel geld hebben gekost, blijven herstelde medewerkers kwetsbaar voor burn-out. En dat komt doordat de bron van de burn-out nooit is weggenomen. De oorzaak van een burn-out is namelijk vrijwel nooit een te hoge werkdruk. De oorzaak ligt vaak in persoonlijke omstandigheden en levensgebeurtenissen die uw medewerker heeft meegemaakt, waardoor ongezonde patronen zijn ontstaan. Deze patronen hebben geleid tot de burn-out.
Daarmee is niet gezegd dat de burn-out de volle verantwoordelijkheid van de medewerker is. Medewerker en werkgever hebben een gedeelde verantwoordelijkheid. In het voorkomen van burn-out, en in het weer op de rit krijgen van het leven en het werk na een burn-out.

Wandelcoaching voor vitale medewerkers

U wilt dat uw medewerker weer goed in zijn vel zit en de uitdagingen die op zijn of haar pad komen weer vol overtuiging aan gaat. Want juist de medewerkers die uitvallen door stressklachten zijn in goede doen degenen die het hardst werken, het creatiefst zijn en op wie je het meest kunt bouwen. Het is voor u dus van belang deze mensen binnenboord te houden door uitval door burn-out zoveel mogelijk te voorkomen.  Investeren in coaching is daarmee niet de zoveelste kostenpost, het kan  juist grote besparingen opleveren.

Zo ziet het traject eruit

Het burn-out terugvalpreventie coachtraject bestaat uit:

  • 5 wandelcoachsessie van anderhalf uur waarin uw medewerker:
    • op zoek gaat naar de bron van zijn burn-out
    • patronen leert herkennen die bijgedragen hebben aan zijn burn-out
    • acties uitzet om deze patronen om te vormen naar helpende patronen zodat uw medewerker anders kan reageren op situaties en een nieuwe burn-out voorkomen kan worden
  • 2 Shinrin yoku-(bosbad) sessies van anderhalf uur waarin uw medewerker onder mijn begeleiding de natuur met al zijn zintuigen ervaart. Dit leidt tot een diepe ontspanning, iets waar een medewerker die een burn-out heeft (gehad) veel behoefte heeft. Deze sessies vinden plaats bij de start en aan het einde van het coachtraject.

Resultaat

Na dit traject weet uw medewerker wat de patronen zijn die bij hem de burn-out hebben veroorzaakt. Hij heeft die patronen omgevormd tot meer helpende, waardoor hij steviger in het leven en in zijn werk staat. Hij heeft weer duidelijk wat hij belangrijk vindt in zijn werk en in zijn leven en weet hoe hij  hier invulling aan wil geven.

Over mij

Ik ben Ada de Vette. Wandeloach – gespecialiseerd in burn-out terugvalpreventie – en forest bathing gids. Het is mijn missie om mensen die een burn-out hebben doorgemaakt weer de kracht te laten ervaren die ze onderweg mogelijk verloren zijn. Mijn coaching doe ik met compassie voor de cliënt en zijn verhaal en ik bied een veilige ruimte waarin ik luister, maar ook prikkelende vragen stel die de cliënt nieuw perspectief kunnen geven op de situatie waarin hij zich bevindt.
Het resultaat: meer helderheid en inzicht en minder stress en energielekken.

Door beweging worden hersengebieden geactiveerd. En dat is goed voor het nemen van beslissingen, het oplossen van problemen en de creativiteit. Ik coach daarom al wandelend in Schiedam, Rotterdam, Vlaardingen of een natuurgebied bij u in de buurt.

.Ada de Vette wandelcoach

Investering

De investering in het burn-out preventie coachtraject bedraagt 679 euro (exclusief BTW). De coachwandelingen en bosbaden vinden plaats in de natuur in de omgeving van Schiedam. In overleg kan een andere locatie gekozen worden.

Tussen de gesprekken zit een periode van twee tot drie weken, zodat dat wat in het gesprek aan inzichten is opgedaan kan doorwerken in het dagelijks leven van uw medewerker. Daarmee ligt de doorlooptijd van het traject tussen de twee en vier maanden.

Chat openen
1
Hallo,
Misschien stel je je vraag liever via WhatsApp? Voel je vrij dat hier te doen.
Groeten,
Ada