Skip to content

DSC02203[1]
Bosbad voor bedrijven teamuitje

Tijd maken voor verbinding 

Een bosbad voor bedrijven helpt de verbinding tussen medewerkers te versterken en helpt je medewerkers ontspannen in de natuur. Geef een andere invulling aan jouw teamuitje, heidag of brownpapersessie en ga naar buiten om je onder te dompelen in de sferen van het bos. Ik ben Ada de Vette, gecertificeeerd bosbadgids, en ik neem jou en jouw team graag mee de natuur in, in een bosbad voor bedrijven. 

Forest bathing, of bosbaden in het Nederlands, verstevigt de banden in een team. Door met elkaar de verbinding aan te gaan met de natuur, ontmoet men elkaar in ongedwongen sfeer. Je gaat met elkaar een mini-avontuur aan, waarin je al je dagelijkse zorgen achter je kan laten en even helemaal los komt van de dagelijkse realiteit.
Het draait in een bosbad om verstilling en vertraging. Vanuit deze rust kan de creativiteit ontstaan en kan men elkaar ont-moeten. Bosbaden is niet alleen heel inspirerende en ontspannend, het heeft ook een sociaal element in zich, waardoor de verbinding met elkaar bevestigd en verstevigd wordt.

Ik bied bosbaden aan voor bedrijven, ondernemers, organisaties en groepen.
In een park of natuurgebied bij jou in de buurt kun je de rust ervaren die een bosbad biedt. Je kunt kiezen uit een volledig bosbad van drie uur, maar een kortere versie is ook mogelijk. Dit bosbad kan ook onderdeel zijn van een teambijeenkomst, heisessie of een retraite.

Gezondheidsvoordelen van bosbaden

De gezondheidsvoordelen van bosbaden zijn groot. Dat is sinds de jaren negentig wetenschappelijk onderzocht. Een aantal voordelen:

  • Het is ontspannend en verlaagt stresshormonen en bloeddruk
  • Het versterkt het immuunsysteem door blootstelling aan fytonciden
  • Het verbetert de cognitieve functies, waardoor concentratie en creativiteit toenemen.

Wat is bosbaden?

Forest bathing, ofwel bosbaden, is een manier om te ontspannen in de natuur. Het is in de jaren tachtig in Japan ontwikkeld als een gezondheidsprogramma om de gevolgen van werkstress te lijf te gaan. De Japanse naam Shinrin Yoku kan je letterlijk vertalen als “meer tijd doorbrengen in de nabijheid van bomen”.

Kort gezegd maak je onder begeleiding van een gids een wandeling door de natuur waarbij je wordt uitgenodigd om al je zintuigen te gebruiken, om op die manier verbinding te maken met de natuur. Het gaat hierbij niet om de fysieke inspanning van het wandelen, maar om de vertraging en het openen van alle zintuigen. Bosbaden is daarmee geschikt voor iedereen, ongeacht fitheidsniveau.

Van een bosbadderaar die je voorging

“Van harte beveel ik het bosbaden aan want het is een unieke ervaring met alle zintuigen de natuur ervaren en daardoor geraakt te worden en tot rust te komen. Het geeft een diepe ervaring van ‘alles is oké’ en vertrouwen. Erg fijn en de moeite waard dus.”

De gids

Ik ben Ada de Vette. Coach – gespecialiseerd in burn-outpreventie – en bosbadgids. Mensen omschrijven mij als iemand waarbij je als vanzelf tot rust komt. Door mijn rustige uitstraling en nuchterheid, kan ik mensen al snel de ontspanning van de natuur laten ervaren. Ik ben gecertificeerd bosbadgids en beweeg me in een netwerk van andere bosbadgidsen. Dat maakt dat ik ook het bosbad van een grotere groep kan faciliteren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

.Ada de Vette bosbaden

Kosten van een bosbad

Wil je ook een bosbad voor jouw organisatie, bedrijf, team of vriendengroep? Neem dan contact met mij op om de details (aantal deelnemers, moment, locatie) van het bosbad te bespreken. Ik zal daarna een offerte opmaken voor een bosbad op maat.

Chat openen
1
Hallo,
Misschien stel je je vraag liever via WhatsApp? Voel je vrij dat hier te doen.
Groeten,
Ada