Skip to content
Bosbaden gaat stress te lijf

Bosbaden

Bosbaden wordt ook wel forest bathing genoemd. Het is een manier om te ontspannen in de natuur. Bosbaden is in de jaren tachtig in Japan ontwikkeld als een gezondheidsprogramma om de gevolgen van werkstress te lijf te gaan. De Japanse naam voor forest bathing: Shinrin Yoku kan je letterlijk vertalen als “meer tijd doorbrengen in de nabijheid van bomen”.

Kort gezegd maak je bij bosbaden onder begeleiding van een gids een wandeling door de natuur waarbij je wordt uitgenodigd om al je zintuigen te gebruiken, om op die manier verbinding te maken met de natuur. Het gaat hierbij niet om de fysieke inspanning van het wandelen, maar om de vertraging en het openen van alle zintuigen.

Gezondheidsvoordelen van bosbaden

De gezondheidsvoordelen van bosbaden zijn groot. Dat is sinds de jaren negentig wetenschappelijk onderzocht. Een aantal voordelen:

  • Het is ontspannend en verlaagt stresshormonen en bloeddruk
  • Het versterkt je immuunsysteem
  • Het versterkt je binding met de natuur
  • Als je het in een groep doet, is het ook een fijne sociale bezigheid

Allemaal redenen dus om te gaan bosbaden.

Aangesloten bij:

Bosbaden in Rotterdam en omgeving
Houd me op de hoogte van aankomende bosbaden en stuur me de wekelijkse inspiratiemail
Toestemming inspiratiemail*

Kom bosbaden

Ik ben gecertificeerd bosbad-gids, aangesloten bij de Branchevereniging voor Bosbadgidsen Nederland,  en bied bosbadsessies aan, voor groepen en individuen in Schiedam, Vlaardingen, Rotterdam, Den Haag en omgeving.

De datum voor het eerstvolgende bosbad vind je in de agenda.

Een los ‘klassiek’ bosbad van 3 uur kost 37 euro.

Bosbaden voor persoonlijke ontwikkeling

Wil je een privé bosbad boeken, dan kan dat ook. De kosten hiervoor zijn 119 euro voor één persoon. In een privébosbad nemen we eventueel een thema uit jouw persoonlijke leven mee, waarop je wilt reflecteren. Voorafgaand aan een privébosbad hebben we we altijd contact om dit thema helder te krijgen. Zo werkt de natuur mee aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Bosbaden met vrienden of jouw organisatie

Heb je een groep van vier personen of meer, dan kunnen we ook in overleg een datum vaststellen voor een bosbad op een door jou gewenste plek. Neem voor de mogelijkheden hiervoor contact met me op.

Als je op de hoogte wilt blijven van aankomende bosbaden, kan je je inschrijven voor mijn inspiratiemail, of neem contact op als je geïnteresseerd bent in forest bathing in Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam en omstreken.

Veel gestelde vragen over bosbaden

Houd me op de hoogte van aankomende bosbaden en stuur me de wekelijkse inspiratiemail
Toestemming inspiratiemail*

Chat openen
1
Hallo,
Misschien stel je je vraag liever via WhatsApp? Voel je vrij dat hier te doen.
Groeten,
Ada