Uitnodiging: ‘Verlaat verdriet vergaat niet’ wandeling
Ik nodig je uit voor de ‘Verlaat verdriet vergaat niet’ wandeling.
Ben jij op jonge leeftijd je vader of moeder, of misschien zelfs beiden, verloren? En ben je daar nog steeds mee bezig? Dat is niet gek. Jij bent niet gek!
Veel mensen die op jonge leeftijd een ouder verliezen, ervaren jaren later nog de gevolgen daarvan. En de ‘buitenwereld’ kan zich daar vaak niet zoveel bij voorstellen. Want het is al zolang geleden, en je hebt het toch wel ‘verwerkt’. Het zijn oude koeien, waarom zou je die uit de sloot halen. Zand erover, én weer verder.
Eigenlijk zoals je zelf ook zo vaak gedaan hebt. Hoe fijn is het dan om te ontdekken dat je niet de enige bent. Dat er meer mensen zijn zoals jij die ‘last’ hebben van de late gevolgen van jong ouderverlies. Daarom organiseer ik de ‘verlaat verdriet vergaat niet’ wandeling, met een knipoog naar mijn e-book: ‘Verlaat verdriet vergaat niet’. Heb je hem nog niet gelezen, dan kun je hem met de link downloaden.
Tijdens deze wandeling ontmoet je ervaringsgenoten en ontdek je dat je veel gemeen hebt met andere mensen die ook jong een ouder verloren zijn.
Verlaat verdriet : praten helpt
Misschien heb je fijne mensen om je heen met wie je goede gesprekken kunt voeren. Maar deel je met hen ook dat wat voor jou zelf misschien nog moeilijk onder woorden te brengen is? Want de overlevingspatronen die je ontwikkeld hebt zijn zo ingebakken, dat je eigenlijk niet anders weet. Je vindt het heel normaal om jezelf op de tweede plaats te zetten, altijd maar door te gaan, niet te voelen wat je echt nodig hebt. Waar moet je het dan over hebben als het gaat over verlaat verdriet? Het is zo lang geleden, waarom zou je er nog mee bezig zijn.
Eigenlijk precies daarom. Omdat het al zo lang geleden is dat je er aandacht voor had. Je hebt het weggestopt en het is niet meer goed bereikbaar. En tegelijkertijd heb je het vermoeden dat het je helpt als je er wel over gaat praten.
Daarom organiseer ik deze wandeling, waarin jij de herkenning en erkenning kunt ervaren die ontstaat wanneer ervaringsgenoten elkaar ontmoeten. En ik weet uit ervaring dat dat alleen al heel helend kan zijn.
Praktische informatie
- Aanmelden via aanmeldformulier
- Minimaal 4, maximaal 8 deelnemers
- Uitsluitend voor mensen die als kind (voor hun 20e een ouder zijn verloren)
- Verzamelen een kwartier van te voren bij Stadboerderij Buytendelft in Delft
- Wanneer? Vrijdag 4 oktober, van 13.30 tot 16.00 uur
- Investering: 17 euro (bakje koffie/thee vooraf en onderweg inbegrepen)
- We lopen in een rustig tempo en als bosbadgids zorg ik voor de nodige ontspanning tijdens onze wandeling
Over mij
Mijn naam is Ada de Vette. Ik ben wandelcoach en bosbadgids. Toen ik tien jaar oud was, is mijn vader plotseling overleden. Deze gebeurtenis heeft veel impact gehad op mijn leven. Hoe? Dat heb ik lange tijd niet geweten. Er was altijd een gevoel van eenzaamheid, en me anders voelen dan anderen. Maar als jong kind kon ik niet anders dan doorgaan met leven, sterk zijn en mijn eigen weg zoeken.
Pas veel later ben ik mijn verdriet gaan voelen. ‘Verlaat verdriet’ wordt het ook wel genoemd. Ik begon mijn zoektocht naar mijn vader en de band die ik nooit met hem heb opgebouwd. Hij mocht er weer zijn in mijn leven en ik ontdekte dat ik veel met hem gemeen had. Zijn liefde voor de natuur en muziek, zijn vriendelijke aard en loyaliteit, zijn gemoedelijkheid.
Hoe meer ik me met hem verbond, hoe meer ik emotie kon toelaten in mijn leven. Boosheid en verdriet, het mag er weer zijn. Net als genieten van de mooie dingen in het leven.
En dit gun ik jou ook. Want het leven is te mooi om niet voluit geleefd te worden.