Skip to content

Vakantiebosbad

Neem een vakantiebosbad. Ontspannen in de natuur, hoef je niet ver weg te doen. Half augustus en iedereen lijkt wel op vakantie te zijn. Hoe mooi is het dan als je op een gewone zaterdagochtend kunt gaan bosbaden in de Broekpolder. Een soort minivakantie, maar dan zonder gedoe.

Op zaterdag 12 augustus kan je kennis maken met de Japanse methode ‘shinrin yoku’ om helemaal tot rust te komen in de natuur. Drie uur lang je onderdompelen in de sferen van de natuur. Als je daar niet van tot rust komt?

Dit bosbad is een mini-avontuur waarin je even helemaal loskomt van je alledaagse beslommeringen. Ultieme ontspanning verzekerd. Een zwempak komt er niet aan te pas. Je gaat je met al je zintuigen onderdompelen in de natuur. En dat is super ontspannend.

Tel daar de theeceremonie en heerlijke versnaperingen bij op, en je snapt wel : dit is pure verwennerij. En dat heb je verdiend.

De Broekpolder is een bijzondere plek in het Midden-Delflandgebied. Aan de ene kant het oude cultuurlandschap, met water, wilgen en bloemrijk grasland, aan de andere kant het recreatiegebied met lange lanen, hoge bomen en Schotse hooglanders. Je kan het allemaal gaan ontdekken in dit bosbad.

Bosbaden forest bathing ontspanning schiedam

Waar en wanneer?

Op zaterdag 12 augustus, van 10.00 tot 13.00 uur ontvang ik je in de Broekpolder in Vlaardingen. Na aanmelding ontvang je de precieze locatie waar we elkaar ontmoeten.
 

Kosten en aanmelden

Dit bosbad kost 32 euro. Hierbij inbegrepen zijn: een bosbad van drie uur en een theeceremonie met een versnapering. Je kunt je met het formulier aanmelden.

Wat levert het je op?

Bosbaden heeft veel gezondheidsvoordelen. Door al je zintuigen wakker te maken door de gerichte uitnodigingen die ik je geef zal je een diepe staat van ontspanning ervaren. Na een bosbad dat ik in Italië heb verzorgd vertelde een van de  deelnemers die kampt met slaapproblemen dat ze eindelijk weer eens een hele nacht had doorgeslapen. Je zal meer openstaan voor de natuur om je heen en er een diepere verbinding mee aangaan. Dit zorgt voor meer openheid en ontspanning, ook in de periode na het bosbad.
Verder is het bosbaden ook leuk om te doen. Het wordt ook wel ‘buitenspelen voor volwassenen’ genoemd; onbekommerd rondstruinen in de natuur en je verwonderen, zoals je vroeger als kind misschien wel deed.
forest bathing bosbaden schiedam
Chat openen
1
Hallo,
Misschien stel je je vraag liever via WhatsApp? Voel je vrij dat hier te doen.
Groeten,
Ada