Skip to content

Bosbaden in het Staelduinse bos

Bosbaden in het Staelduinse bos. Dat kan nu met de bosbadcoach. Helemaal tot rust komen en ontspannen in de natuur aanwezig zijn met al je zintuigen. Dat is wat bosbaden is.

Kan je je nog herinneren hoe je als kind kon genieten van het rondhangen op straat of in de natuur? Lekker niksen, of zoals de Italianen zouden zeggen ‘Dolce far niente’ en zien wat de dag je brengt.
In ons huidige bestaan doen we dat nog maar bar weinig. Ons leven is gevuld met deadlines en verplichtingen en dat gaat achter elkaar door. En in onze vakantie mogen we er even tussenuit. Wat nu als je een minivakantie kunt houden? Gewoon, op een zaterdagochtend drie uur lang erop uit de natuur in, waarbij jij je nergens druk om hoeft te maken. Bosbaden wordt ook wel ‘buitenspelen voor volwassenen’. En dat is wat we tijdens dit bosbad gaan doen.

bosbad in het Staelduinse bos

Het Staelduinse bos : unieke natuur in de randstad

Het Staelduinse bos maak deel uit van het Nationaal Park Hollande Duinen en is een uniek stuk natuur in de randstad. Je ziet er nog de resten van de oerduinen waarop dit bos is ontstaan. Later was het een landgoed voor havenbaronnen en in het bos vind je ook nog de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Nu overwinteren daar zes soorten Vleermuizen.

Waar en wanneer?

Op zaterdagochtend 22 oktober om 10.00 uur ontvang ik je op de parkeerplaats van het Staelduinse bos in ‘s Gravenzande. Daar kan je je onderdompelen in de sferen van het bos, de letterlijke vertaling van Shinrin Yoku.
 

Kosten en aanmelden

De kosten van dit bosbad bedragen 32 euro. Hierbij inbegrepen zijn: een bosbad van drie uur en een theeceremonie met een culinaire verwennerij. Je kunt je met het formulier aanmelden.
Aanmeldformulier
Meld je hier aan voor het bosbad van 22 oktober
Toestemming bosbad*

Wat levert het je op?

Bosbaden heeft veel gezondheidsvoordelen. Door al je zintuigen wakker te maken door de gerichte uitnodigingen die ik je geef zal je een diepe staat van ontspanning ervaren. Na een bosbad dat ik in Italië heb verzorgd vertelde een van de  deelnemers die kampt met slaapproblemen dat ze eindelijk weer eens een hele nacht had doorgeslapen. Je zal meer openstaan voor de natuur om je heen en er een diepere verbinding mee aangaan. Dit zorgt voor meer openheid en ontspanning, ook in de periode na het bosbad.
bosbaden ontspanning
Aanmeldformulier
Meld je hier aan voor het bosbad van 22 oktober
Toestemming bosbad*
Chat openen
1
Hallo,
Misschien stel je je vraag liever via WhatsApp? Voel je vrij dat hier te doen.
Groeten,
Ada