Skip to content

Bosbaden in Ridderkerk bij Huys ten Donck

Bosbaden in Ridderkerk, in het park van Huys ten Donck. Dat kan nu met de bosbadcoach. Je kan op deze unieke locatie helemaal tot rust komen en ontspannen aanwezig zijn met al je zintuigen. 

In mijn jonge jaren kwam ik nog weleens in het Donckse bos. Mijn wieg stond er niet zo ver vandaan en ik vond het heerlijk om hier rond te dwalen. Jij kan dat nu ook doen en hier een ontspannen bosbad nemen. Een zwempak is niet nodig, want je gaat je onderdompelen in de sferen van de natuur. En die is bij deze buitenplaats heel bijzonder. Er staan eeuwenoude bomen en het park is in Engelse landschapsstijl aangelegd. Hier kan je al je dagelijkse beslommeringen achter je laten en genieten van een ontspannen bosbad.

Je gaat een minivakantie houden. Gewoon, op een zaterdag twee uur lang erop uit de natuur in, waarbij jij je nergens druk om hoeft te maken. Bosbaden wordt ook wel ‘buitenspelen voor volwassenen’. En dat is wat we tijdens dit bosbad gaan doen.

bosbad in het Staelduinse bos

Het Donckse bos : unieke natuur in de randstad

Het Donckse bos hoort bij het Ridderkerkse landhuis Huys ten Donck. Het is in 1741 aangelegd in Engelse landschapsstij. Je vind hier beuken, eiken en platanen die nog stammen uit de tijd van de aanleg. Sommigen hebben een stamomtrek van meer dan drie meter. Onder deze hoge bomen is het heerlijk bosbaden. 

Waar en wanneer?

Op zaterdagmiddag 10 december, 14.00 uur ontvang ik je op de parkeerplaats van Huys ten Donck in Ridderkerk. Daar kan je je onderdompelen in de sferen van het bos, de letterlijke vertaling van Shinrin Yoku.
 

Kosten en aanmelden

Dit bosbad is een verkorte versie van mijn klassieke bosbad en duurt twee uur. De kosten bedragen 24 euro. Hierbij inbegrepen zijn: een wandelkaart voor Huys ten Donck, een bosbad van twee uur en een theeceremonie met culinaire verwennerij. Je kunt je met het formulier aanmelden.
Aanmeldformulier
Meld je hier aan voor het bosbad van 10 december
Toestemming bosbad*

Wat levert het je op?

Bosbaden heeft veel gezondheidsvoordelen. Door al je zintuigen wakker te maken door de gerichte uitnodigingen die ik je geef zal je een diepe staat van ontspanning ervaren. Na een bosbad dat ik in Italië heb verzorgd vertelde een van de  deelnemers die kampt met slaapproblemen dat ze eindelijk weer eens een hele nacht had doorgeslapen. Je zal meer openstaan voor de natuur om je heen en er een diepere verbinding mee aangaan. Dit zorgt voor meer openheid en ontspanning, ook in de periode na het bosbad.
Bosbad in Ridderkerk
Aanmeldformulier
Meld je hier aan voor het bosbad van 10 december
Toestemming bosbad*
Chat openen
1
Hallo,
Misschien stel je je vraag liever via WhatsApp? Voel je vrij dat hier te doen.
Groeten,
Ada